Zilver bevindt zich sinds december 2015 in een berenmarkt. Onlangs heeft zilver een dubbele bodem gevormd. Analist Stefano Borraioli geeft aan de hand van een technische analyse aan dat dit hét koopmoment is voor het edelmetaal.
Wie een asset wil dat buiten het banksysteem staat en geen tegenpartijrisico kent komt al snel uit bij fysiek goud. Tegelijkertijd is zilver net zo, zo niet interessanter dan goud. En als we de volgende technische analyse mogen geloven dan is de toekomst van zilver rooskleurig dan die van goud.
Analist Stefano Bottaioli liet afgelopen zondag op Twitter een technische analyse zien. Hierin zien we over een koers van 50 jaar, vijf keer een dubbele bodem voor zilver. Dezelfde dubbele bodem was telkens een voorbode voor serieuze koerswinsten van respectievelijk 975 procent, 100 procent, 65 procent en 1097 procent.
De vijfde dubbele bodem is volgens Stefano net gevormd, waardoor de weg vrij staat voor het edelmetaal om wederom een rally omhoog in te zetten.
Goud-zilver ratio
Naast de analyse van Stefano spreekt óók de goud-zilver ratio in het voordeel van zilver. Deze goud-zilver ratio is namelijk al een tijdje uit balans. De goud-zilver ratio wordt berekend door de prijs van goud te delen door de prijs van zilver. De ontwikkeling van deze ratio in de gescheidenis vertelt ons hoe ‘duur’ of hoe ‘goedkoop’ het ene edelmetaal ten opzichte van het andere is op een bepaald moment.
Met de prijs van één ounce goud koop je gezien de huidige goud-zilver ratio 85 ounces zilver. In de afgelopen 25 jaar is zilver niet zó goedkoop geweest ten opzichte van goud. Telkens wanneer de goud-zilver ratio boven de 80 uitkomt is dit in het verleden een startsein geweest voor flinke winstkoersen voor zilver.
Zo zette het edelmetaal tijdens een goud-zilver ratio van meer dan 80 in november 1996, juni 2003 en december 2008 forse koerswinsten neer. Met rendementen van respectievelijk 70%, 200%, en 400% tijdens de laatste financiële crisis.
BTW-vrij zilver
Zilver wordt in Nederland belast met 21% BTW. Dit maakt het edelmetaal voor veel beleggers oninteressant. Deze BTW kunt u namelijk niet terugvorderen of zelf in rekening brengen bij een doorverkoop. Zilveren munten vallen daarnaast onder de margeregeling en zijn daardoor een veel goedkoper alternatief.
Bij Aullure heeft u de mogelijkheid om BTW-vrij zilver te kopen. Deze zilverbaren worden voor u beveiligd opgeslagen in douane depot in Zürich, Zwitserland. De zilverbaren zijn leverbaar in de formaten 1 kilogram, 100 Troy Ounce en 1.000 Troy Ounce. Alle baren zijn afkomstig van LBMA erkende producenten. Daarnaast profiteert u bij Aullure van het laagste all-in opslagtarief van Nederland zonder verborgen kosten.